GÜL'ÜN İSMİNİ AĞZINA ALMADI

12.08.2014 10:52:24

11. Cumhurbaşkanı Kayserili Gül'ün balkon konuşmasında hiç yer bulmamasını kimileri doğal karşılarken, bir başka görüş ise Balkonda Gül ismini zikretseydi, Başbakanlık için bin sinyal olarak algılanabilirdi. O nedenle Gül ismi hiç gündeme gelmedi” yorum

10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 51.7 oy olarak Köşke çıkan 12. İsim olan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı balkon konuşmasında Abdullah Gül ismini ağzına almaması, Kayseri’de farklı yorumlara neden oldu.

  Erdoğan’ın gelenekselleşen balkon konuşmasında, kendisine oy veren-vermeyen herkese teşekkür ederken, “77 milyonu kucaklayacağım. Herkesin Cumhurbaşkanı olacağım” mesajına karşın, AKP’yi birlikte kurduğu ve “Yol arkadaşım” dediği Gül isminden hiç bahsetmemesi farklı yorumları beraberinde getirdi.

  11. Cumhurbaşkanı Kayserili Gül’ün o konuşmada hiç yer bulmamasını kimileri doğal karşılarken, bir başka görüş ise “Balkonda Gül ismini zikretseydi, Başbakanlık için bin sinyal olarak algılanabilirdi. O nedenle Gül ismi hiç gündeme gelmedi” yorumu yaptı.

  Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, bilindiği gibi parti içinde genç ekip ve kıdemliler arasında Başbakanlık için fikir ayrılığı bulunuyor. Genç ekip Başbakanlık için, “Ahmet Davutoğlu” ismini ön plana getiriyor. Kıdemliler ise partinin başına Gül’ün geçmesi gerektiği noktasına vurgu yapıyor ve bu nedenle kongrenin 28 ağustos sonrasına bırakılması gerektiğini  ifade ediyor.